Välkommen till Gustafslunds Handelsträdgård

Liljor

Sortiment

Liljor

Beskriving

2017 började Gustafslunds Handelsträdgård provodla liljor, och redan året därpå var efterfrågan stor från våra kunder.

Liljorna säljs som snitt under veckorna 32-42, och paketeras i en påse som binds ihop med en gummisnodd nere på stjälken.

Löken kommer ifrån Holland och planteras för hand veckorna innan midsommar, sedan ställs de på kylning och tas in i växthusen veckovis.

Vi driver fram och skördar både LA-hybrider och Orientaliska liljor, en LA hybrid är en korsning mellan Longiflorum och Asiatiska liljor. LA hybriden har en mycket svag doft, och vi driver fram liljorna i färgerna vit och rosa i olika nyanser.

De Orientaliska liljorna har till skillnad från LA hybriderna en hårdare stjälk, något färre klockor men som däremot är större än LA hybridernas. De Orientaliska liljorna har en starkare doft än LA hybriderna, det varierar däremot ganska mycket från sort till sort.

De Orientaliska liljorna har vi i vita och rosa, med enkla eller dubbla klockor.

Helvetia, Calvados och Snowboard är 3 av våra populära Orientaliska sorter. Brindisi och Albidona är 2 sorter av La Hybriderna med många klockor och vacker färg.

Gustafslund driver årligen fram ca 400 000 liljor, vi säljer främst liljorna i buntar om 3 stycken. Men är alltid lyhörda och flexibla efter kundens egna önskemål.

Skötselråd

  • Snitta om stjälkarna diagonalt med en vass kniv.
  • sätt liljorna i en vas med kallt vatten. De dricker mycket vatten så se till att de har tillräckligt.
  • Liljor är hållbara blommor och står sig vanligtvis 10-15 dagar. Kan med fördel förvaras svalt nattetid för extra lång hållbarhet.